Puhovski: Najveći neuspjeh aktuelne vlade je obnova Zagreba i Banije

Tanjug
Foto: Indeks

ZAGREB- Bez premca najveći neuspjeh aktuelne hrvatske vlade Andreja Plenkovića je obnova Zagreba i Banije posle razornih zemljotresa, ocijenii je danas politički analitičar Žarko Puhovski.

U srijedu, 22. marta, navršiće se tri godine od razornog zemljotresa u Zagrebu, gdje, kao ni na Baniji, nema velikih pomaka po pitanju obnove.

“Meni se čini da je to bez premca najveći neuspjeh ove vlade. Ovo je baš njihov problem i tu se pokazali nedovoljno sposobnim – od toga da vlastitu zgradu i zgradu parlamenta nisu uspjeli korektno da urede u roku od dvije godine do toga da nemaju koncept”, kazao je Puhovski za zagrebačku N1 tv..

Oni su, kaže, zaista vjerovali u svoje riječi, da sistem funkcioniše, a nisu shvatili da je to vanredno stanje.

"Ako treba ukinuti odredbe za javnu nabavku na neko razdoblje, ukinuti neka ovlašćenja konzervatora u Zagrebu, ako treba mobilizovati neka javna poduzeća da rade u Glini, Petrinji, Sisku… Nisu se usudili izaći iz kutije jer su vjerovali da će sistem to napraviti", kaže Puhovski.

Puhovski navodi da bi možda u tom slučaju, na primjer,  pri zadiranju u javnu nabavku, bili optuženi za korupciju.

To, kaže, smatra državničkim potezom i u tom slučaju bi imali konkretne pokazatelje rada, na primjer, veći broj izgrađenih zgarda.

“Ovako korupcija nije smanjena”, konstatuje Puhovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana