Први обавјештајац Русије: На Балкану је веома напето

РТС.рс
Први обавјештајац Русије: На Балкану је веома напето

БЕОГРАД - Директор Вањскообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин изјавио је да је ситуација на Балкану веома напета, прије свега због повратника који су се борили на страни терористичких организација.

"Они траже ново тло за дјеловање. Зато је безбједносна ситуација веома сложена, како у Србији, тако и у Русији. Ми размjењујемо аналитичке оцјене развоја ситуације у подручјима нестабилности. Спроводимо сложене заједничке операције ради заштите законитих спољних, српских и руских интереса".

Наришкин је причао и о покушају ширења постистине и да у том смислу Русија и Србија имају заједничке противнике на Западу.

" То су они који су прије 20 година извршили стравичну агресију против суверене европске државе, против Србије, када је страдало неколико хиљада људи и уништена инфраструктура, а да за то нико није одговарао.

Наришкин је на садашњу функцију дошао са важног политичког положаја и описују га као блиског сарадника предсједника Владимира Путина.  

" Функција директора спољнообавјештајне службе је веома висока, волим свој посао и поносан сам што ми је предсједник Путин поверио ту значајну дужност." рекао је Наришкин о свом послу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана