Prvi obavještajac Rusije: Na Balkanu je veoma napeto

RTS.rs
Prvi obavještajac Rusije: Na Balkanu je veoma napeto

BEOGRAD - Direktor Vanjskoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izjavio je da je situacija na Balkanu veoma napeta, prije svega zbog povratnika koji su se borili na strani terorističkih organizacija.

"Oni traže novo tlo za djelovanje. Zato je bezbjednosna situacija veoma složena, kako u Srbiji, tako i u Rusiji. Mi razmjenjujemo analitičke ocjene razvoja situacije u područjima nestabilnosti. Sprovodimo složene zajedničke operacije radi zaštite zakonitih spoljnih, srpskih i ruskih interesa".

Nariškin je pričao i o pokušaju širenja postistine i da u tom smislu Rusija i Srbija imaju zajedničke protivnike na Zapadu.

" To su oni koji su prije 20 godina izvršili stravičnu agresiju protiv suverene evropske države, protiv Srbije, kada je stradalo nekoliko hiljada ljudi i uništena infrastruktura, a da za to niko nije odgovarao.

Nariškin je na sadašnju funkciju došao sa važnog političkog položaja i opisuju ga kao bliskog saradnika predsjednika Vladimira Putina.  

" Funkcija direktora spoljnoobavještajne službe je veoma visoka, volim svoj posao i ponosan sam što mi je predsjednik Putin poverio tu značajnu dužnost." rekao je Nariškin o svom poslu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana