Протест полицајаца испред зграде владе у Подгорици

Танјуг
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Испред зграде Владе Црне Горе окупило се неколико стотина службеника Управе полиције који протестују због умањења двије посљедње зараде и запријетили да би усред туристичке сезоне 500 полијаца у једном дану могло да оде на боловање.

Протест припадника полиције одржава се док је у току састанак представника странака које подржавају актуелну владу о Темељном уговору са Српском православном црквом, на којем је и предсједник државе Мило Ђукановић.

Полицајац Игор Рмандић позвао је колеге да не политизују протест.

Додао је да се нису окупили само због плата, већ и да траже поштовање које залужују, јер, како је рекао, више не верују обећањима.

Рекао је и да од полиције нико не треба да очекује нереде и потезе који би угрозили било кога, а онима који, казао је, причају да полиција нема право на штрајк и протест, поручио је да је то прича из комунистичког доба.

"Имамо различите могућности. Немојте да се нико зачуди ако се, рецимо, пробудимо 15. августа усред туристичке сезоне и тог јутра 500 полицајаца оде на боловање", казао је Рмандић, пренијели су подгорички медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана