Protest policajaca ispred zgrade vlade u Podgorici

Tanjug
Foto: Vijesti.me

PODGORICA - Ispred zgrade Vlade Crne Gore okupilo se nekoliko stotina službenika Uprave policije koji protestuju zbog umanjenja dvije posljednje zarade i zaprijetili da bi usred turističke sezone 500 polijaca u jednom danu moglo da ode na bolovanje.

Protest pripadnika policije održava se dok je u toku sastanak predstavnika stranaka koje podržavaju aktuelnu vladu o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, na kojem je i predsjednik države Milo Đukanović.

Policajac Igor Rmandić pozvao je kolege da ne politizuju protest.

Dodao je da se nisu okupili samo zbog plata, već i da traže poštovanje koje zalužuju, jer, kako je rekao, više ne veruju obećanjima.

Rekao je i da od policije niko ne treba da očekuje nerede i poteze koji bi ugrozili bilo koga, a onima koji, kazao je, pričaju da policija nema pravo na štrajk i protest, poručio je da je to priča iz komunističkog doba.

"Imamo različite mogućnosti. Nemojte da se niko začudi ako se, recimo, probudimo 15. avgusta usred turističke sezone i tog jutra 500 policajaca ode na bolovanje", kazao je Rmandić, prenijeli su podgorički mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana