Предсједник општине Херцег Нови осудио одлуку власти Црне Горе: Становници Србије и БиХ увијек су добродишли

Срна
Предсједник општине Херцег Нови осудио одлуку власти Црне Горе: Становници Србије и БиХ увијек су добродишли

ХЕРЦЕГ НОВИ - Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић осудио је одлуку Владе Црне Горе о селективном отварању граница, према којој је и даље забрањен улазак у Црну Гору грађанима Србије и БиХ, којима је поручио да су у овој град увијек добродошли и у што већем броју.

Катић сматра да је ова одлука већ направила штету, не само Херцег Новом, него цијелом приморју, саопштено је из ове општине.

- Херцег Нови, али и сви градови приморја чија је основна дјелатност туризам, већ трпе посљедице непромишљених и тенденциозних потеза Владе Црне Горе. Оваква одлука има за циљ да испровоцира грађане сусједних земаља, иако сви знамо да ће им наредних дана бити омогућен улазак у Црну Гору, јер наша економија умногоме зависи од сарадње са тим државама - рекао је Катић.

С обзиром на страховито негативне реакције у нама братским и пријатељским државама, из којих је највећи број туриста који долазе у Херцег Нови, Катић је истакао да сматра да је ријеч о исхитреном потезу који за циљ има само и једино продубљивање унутрашње кризе у Црној Гори.
Из ове општине истичу да је питање за Владу Црне Горе - гдје је логика у томе да организовано шаље црногорске студенте у Србију, ако епидемиолошка ситуација у тој земљи није безбједна, а да у исто вријеме забрањују улазак држављанима Србије у Црну Гору.
- Позивам све људе у Србији и БиХ да не насиједају на овакве провокације званичне државне власти у Црној Гори. Као и много пута до сада, потези Владе Црне Горе не осликавају ни вољу нити потребе већине грађана. У Херцег Нови сте увијек добродошли и у што већем броју - поручио је Катић.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић најавио је да ће Црна Гора у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље, и да ће прво бити отворене границе за грађане Хрватске, Словеније, Аустрије, Њемачке, Пољске, Чешке, Мађарске, Албаније и Грчке.

Он је на питања зашто првих дана јуна неће бити отворене границе за грађане БиХ и Србије, рекао да се отварају границе држава које имају сличну епидемиолошку ситуацију као и Црна Гора, те да ће границе бити отворене и за БиХ и Србију када буду имале ситуацију до 25 обољелих у односу на 100.000 становника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана