Predsjednik opštine Herceg Novi osudio odluku vlasti Crne Gore: Stanovnici Srbije i BiH uvijek su dobrodišli

Srna
Predsjednik opštine Herceg Novi osudio odluku vlasti Crne Gore: Stanovnici Srbije i BiH uvijek su dobrodišli

HERCEG NOVI - Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić osudio je odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, prema kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Srbije i BiH, kojima je poručio da su u ovoj grad uvijek dobrodošli i u što većem broju.

Katić smatra da je ova odluka već napravila štetu, ne samo Herceg Novom, nego cijelom primorju, saopšteno je iz ove opštine.

- Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za cilj da isprovocira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama - rekao je Katić.

S obzirom na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi, Katić je istakao da smatra da je riječ o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.
Iz ove opštine ističu da je pitanje za Vladu Crne Gore - gdje je logika u tome da organizovano šalje crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru.
- Pozivam sve ljude u Srbiji i BiH da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju niti potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvijek dobrodošli i u što većem broju - poručio je Katić.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković najavio je da će Crna Gora u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, i da će prvo biti otvorene granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke.

On je na pitanja zašto prvih dana juna neće biti otvorene granice za građane BiH i Srbije, rekao da se otvaraju granice država koje imaju sličnu epidemiološku situaciju kao i Crna Gora, te da će granice biti otvorene i za BiH i Srbiju kada budu imale situaciju do 25 oboljelih u odnosu na 100.000 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana