Повучена потјерница за сином Светозара Маровића

Срна
Повучена потјерница за сином Светозара Маровића

ПОДГОРИЦА - Милош Маровић, син некадашњег високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, може као слободан грађанин да уђе у Црну Гору без страха да ће бити ухапшен и спроведен у затвор, јер је подгоричка канцеларија Интерпола повукла међународну потјерницу која је била расписана због издржавања једногодишње затворске казне.

- Одјељење безбједности Котор обавијестило је 14. октобра Основни суд у Котору да је 7. октобра, по налогу канцеларије Интерпола у Подгорици, повучена потјерница против Маровића - рекао је судија за истраге Шпиро Павићевић.

Основни суд у Котору је 16. септембра по службеној дужности донио рјешење о апсолутној застарјелости извршења једногодишње казне затвора на коју је Маровић осуђен у јулу 2016. године.

На основу тог рјешења канцеларија Интерпола у Подгорици повукла је потјерницу, преносе црногорски медији.

Маровић је ухапшен крајем 2015. године и након што је Виши суд у Подгорици прихватио споразум о признању кривице осуђен је на једногодишњу затворску казну.

Према нагодби коју је склопио са тужилаштвом, Маровић је, осим затворске казне, пристао да држави плати 380.000 евра, јер је учествовао у незаконитој продаји земље у селу Пријевор, чиме је општина Будва, како је установљено, оштећена за око 1,4 милиона евра.

Пошто је потписао споразум, Маровић је пуштен из притвора у Истражном затвору у Спужу, а 21. децембра 2016. године, преко граничног прелаза Аеродром Подгорица, напуштио је Црну Гору и побјегао у Београд.

Мјесец и по касније, 31. јануара 2017, када је требало да буде приведен на издржавање казне полиција је обавијестила Основни суд у Котору да је недоступан, након чега је овај суд издао потјерницу за њим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана