Povučena potjernica za sinom Svetozara Marovića

Srna
Povučena potjernica za sinom Svetozara Marovića

PODGORICA - Miloš Marović, sin nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, može kao slobodan građanin da uđe u Crnu Goru bez straha da će biti uhapšen i sproveden u zatvor, jer je podgorička kancelarija Interpola povukla međunarodnu potjernicu koja je bila raspisana zbog izdržavanja jednogodišnje zatvorske kazne.

- Odjeljenje bezbjednosti Kotor obavijestilo je 14. oktobra Osnovni sud u Kotoru da je 7. oktobra, po nalogu kancelarije Interpola u Podgorici, povučena potjernica protiv Marovića - rekao je sudija za istrage Špiro Pavićević.

Osnovni sud u Kotoru je 16. septembra po službenoj dužnosti donio rješenje o apsolutnoj zastarjelosti izvršenja jednogodišnje kazne zatvora na koju je Marović osuđen u julu 2016. godine.

Na osnovu tog rješenja kancelarija Interpola u Podgorici povukla je potjernicu, prenose crnogorski mediji.

Marović je uhapšen krajem 2015. godine i nakon što je Viši sud u Podgorici prihvatio sporazum o priznanju krivice osuđen je na jednogodišnju zatvorsku kaznu.

Prema nagodbi koju je sklopio sa tužilaštvom, Marović je, osim zatvorske kazne, pristao da državi plati 380.000 evra, jer je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je opština Budva, kako je ustanovljeno, oštećena za oko 1,4 miliona evra.

Pošto je potpisao sporazum, Marović je pušten iz pritvora u Istražnom zatvoru u Spužu, a 21. decembra 2016. godine, preko graničnog prelaza Aerodrom Podgorica, napuštio je Crnu Goru i pobjegao u Beograd.

Mjesec i po kasnije, 31. januara 2017, kada je trebalo da bude priveden na izdržavanje kazne policija je obavijestila Osnovni sud u Kotoru da je nedostupan, nakon čega je ovaj sud izdao potjernicu za njim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana