Потрага за полицајцем који је учествовао у порно оргијама

GS
Foto: Policija Crne Gore

ПОДГОРИЦА – Тек што се донекле стишао скандал "Тунел", када је прије три мјесеца до Вишег суда у Подгорици прокопан тунел и однесени важни доказни материјали, Црну Гору тресе нова афера у коју су, овог пута, умијешани полицајци повезани с криминалом.

Наиме, црногорски органи истражују везе између припадника полиције и мафијашких кланова, а цијели скандал испливао на површину када је, како пише портал Радиотелевизије Црне Горе, откривено да су у просторијама Полицијске станице у Котору организоване оргије, а онда експлицитни снимци путем СКY апликације испоручивани полицајцу Љубу Миловићу, којег се терети да је на врху "Кавачког клана". РТЦГ преноси у понедјељак да је портал Борба дошао у посјед фотографија које су дио списа који је Еуропол доставио надлежним органима о пресретнутим порукама. Наводи се да су 30. јула 2020. године два инспектора полиције организовала оргије са двије дјевојке, а о томе су преко криптованог телефона обавјештавали Миловића.

Једна од двије дјевојке је, како се наводи, била у центру афере годину дана раније када је осуђеник Ђ.П. који казну издржава у Специјалној болници за психијатрију Котор, објавио фотографију на којој је, у болничкој соби, у односу са једном обнаженом и другом дјелимично обнаженом женом, која је обучена у униформу здравственог радника.

На фотографијама из полицијске станице се виде недоличне радње у полицијској станици, а тим поводом огласио се Данило Шарановић, министар унутрашњих послова. Он је рекао да постоје безбједносне сметње за даљи рад полицијских службеника Слободана Вулановића и Марка Новаковића, које је Специјално полицијско одјељење идентификовало као полицијске службенике који воде преписку 30. јула 2020. године са Љубом Миловићем и шаљу му фотографије експлицитног садржаја са двије дјевојке.

Медији су објавили да су два инспектора полиције у просторијама ОБ Котор организовала оргије са двије женске особе.

"Одмах по сазнању предузео сам све неопходне мјере и радње из надлежности министарства, како би се упознали са свим околностима. Министарство унутрашњих послова је поводом овог догађаја већ предузело радње и обавијестило Основно државно тужилаштво у Котору, које је дало обавезујући налог да се утврде све чињенице и околности са циљем расвјетљавања овог случаја, саслушање полицијских службеника и дјевојака са фотографија, прибављање материјала са надзорних камера, прибављање садржаја са СКY комуникације од СДТ и друго", рекао је он.

Он је појаснио да је за Новаковићем расписана међународна потјерница, евидентиран престанак радног односа, док је Вулановић тренутно у притвору и привремено је удаљен са рада.

Шарановић наглашава како у борби против организованог криминала овакви појединци, који својим дјеловањем компромитују част и углед институције, неће бити дио министарства, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана