Potraga za policajcem koji je učestvovao u porno orgijama

GS
Foto: Policija Crne Gore

PODGORICA – Tek što se donekle stišao skandal "Tunel", kada je prije tri mjeseca do Višeg suda u Podgorici prokopan tunel i odneseni važni dokazni materijali, Crnu Goru trese nova afera u koju su, ovog puta, umiješani policajci povezani s kriminalom.

Naime, crnogorski organi istražuju veze između pripadnika policije i mafijaških klanova, a cijeli skandal isplivao na površinu kada je, kako piše portal Radiotelevizije Crne Gore, otkriveno da su u prostorijama Policijske stanice u Kotoru organizovane orgije, a onda eksplicitni snimci putem SKY aplikacije isporučivani policajcu Ljubu Miloviću, kojeg se tereti da je na vrhu "Kavačkog klana". RTCG prenosi u ponedjeljak da je portal Borba došao u posjed fotografija koje su dio spisa koji je Europol dostavio nadležnim organima o presretnutim porukama. Navodi se da su 30. jula 2020. godine dva inspektora policije organizovala orgije sa dvije djevojke, a o tome su preko kriptovanog telefona obavještavali Milovića.

Jedna od dvije djevojke je, kako se navodi, bila u centru afere godinu dana ranije kada je osuđenik Đ.P. koji kaznu izdržava u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, objavio fotografiju na kojoj je, u bolničkoj sobi, u odnosu sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženom, koja je obučena u uniformu zdravstvenog radnika.

Na fotografijama iz policijske stanice se vide nedolične radnje u policijskoj stanici, a tim povodom oglasio se Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova. On je rekao da postoje bezbjednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića, koje je Specijalno policijsko odjeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom Milovićem i šalju mu fotografije eksplicitnog sadržaja sa dvije djevojke.

Mediji su objavili da su dva inspektora policije u prostorijama OB Kotor organizovala orgije sa dvije ženske osobe.

"Odmah po saznanju preduzeo sam sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti ministarstva, kako bi se upoznali sa svim okolnostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom ovog događaja već preduzelo radnje i obavijestilo Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, koje je dalo obavezujući nalog da se utvrde sve činjenice i okolnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja, saslušanje policijskih službenika i djevojaka sa fotografija, pribavljanje materijala sa nadzornih kamera, pribavljanje sadržaja sa SKY komunikacije od SDT i drugo", rekao je on.

On je pojasnio da je za Novakovićem raspisana međunarodna potjernica, evidentiran prestanak radnog odnosa, dok je Vulanović trenutno u pritvoru i privremeno je udaljen sa rada.

Šaranović naglašava kako u borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim djelovanjem kompromituju čast i ugled institucije, neće biti dio ministarstva, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana