Потонуо му глисер док је пио кафу

G.S.
Foto: 24sata

ОПАТИЈА - Становнике маленог Осора поред Лошиња, као и туристе изненадио је глисер опатијских регистарских ознака који је завршио - под морем.

Спој буре и таласа глисер је напунио водом, а власници су за то вријеме били на кафи.

Осор, мјесташце и мала лука која се нашла на размеђу два острва, Цреса и Лошиња има тек 60 становника. Чини се као да су се готово сви они у уторак око 13 сати сјатили како би промотрили несвакидашњи призор - потпуно потопљен глисер домаћих власника, преноси 24седам.

"Нисам ништа такво слично доживјела, нисмо могли вјеровати. Сви претпостављају да је под морем завршио због буре, јако пуше већ данима", рекла је једна жена за 24сата.хр, док су се пролазници шалили: "Па то је подморница."

Из испоставе Лучке капетаније у Малом Лошињу која је дошла на мјесто инцидента су објаснили да се ради о глисеру који је имао опатијске регистарске ознаке, а да се, услијед појачаног вјетра и таласа, напунио водом.

"Није претрпио тежа унутарња оштећења, али власници ће морати платити накнаду за вађење и интервенцију. Грешка је њихова", објашњава Дарко Глажар, лучки капетан.

Додаје како су несретни власници у тренутку потонућа били у кафићу недалеко од мјеста потонућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана