Potonuo mu gliser dok je pio kafu

G.S.
Foto: 24sata

OPATIJA - Stanovnike malenog Osora pored Lošinja, kao i turiste iznenadio je gliser opatijskih registarskih oznaka koji je završio - pod morem.

Spoj bure i talasa gliser je napunio vodom, a vlasnici su za to vrijeme bili na kafi.

Osor, mjestašce i mala luka koja se našla na razmeđu dva ostrva, Cresa i Lošinja ima tek 60 stanovnika. Čini se kao da su se gotovo svi oni u utorak oko 13 sati sjatili kako bi promotrili nesvakidašnji prizor - potpuno potopljen gliser domaćih vlasnika, prenosi 24sedam.

"Nisam ništa takvo slično doživjela, nismo mogli vjerovati. Svi pretpostavljaju da je pod morem završio zbog bure, jako puše već danima", rekla je jedna žena za 24sata.hr, dok su se prolaznici šalili: "Pa to je podmornica."

Iz ispostave Lučke kapetanije u Malom Lošinju koja je došla na mjesto incidenta su objasnili da se radi o gliseru koji je imao opatijske registarske oznake, a da se, uslijed pojačanog vjetra i talasa, napunio vodom.

"Nije pretrpio teža unutarnja oštećenja, ali vlasnici će morati platiti naknadu za vađenje i intervenciju. Greška je njihova", objašnjava Darko Glažar, lučki kapetan.

Dodaje kako su nesretni vlasnici u trenutku potonuća bili u kafiću nedaleko od mjesta potonuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana