Полиција у Бару поднијела кривичну пријаву против свештеника

Срна
Полиција у Бару поднијела кривичну пријаву против свештеника

ПОДГОРИЦА - Барска полиција поднијела је Основном тужилаштву у том граду кривичну пријаву против свештеног лица чији су иницијали З.С. (42), којег сумњичи за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је поводом литије која је одржана јуче у организацији Митрополије црногорско-приморске, полиција предузела активности из своје надлежности и идентификовала лица која су учествовала у организацији овог догађаја.

“По налогу надлежног тужиоца полиција је поднијела кривичну пријаву против свештеног лица З.С. (42) из Бара због постојања основане сумње да је починио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести”, наведено је у саопштењу.

Из Управе полиције додају да је од свештених лица О.А. (50), Ј.Љ. (44), П.М. (29), Т.М. (38), П.Ј. (65), Р.Н. (36) и С.С. (38) полиција прикупила обавјештења, те су списи достављени тужиоцу који ће се накнадно изјаснити о правној квалификацији дјела.

У саопштењу се истиче да полиција интензивно ради на идентификовању и процесуирању и других лица која се доводе у везу са овим догађајем.

Након вечерње службе и молебана Пресветој Богородици у Храму Светог Јована Владимира у Бару, улицама је прошла литија у част небеског покровитеља овога града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана