Policija u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenika

Srna
Policija u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenika

PODGORICA - Barska policija podnijela je Osnovnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv sveštenog lica čiji su inicijali Z.S. (42), kojeg sumnjiči za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je povodom litije koja je održana juče u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala lica koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja.

“Po nalogu nadležnog tužioca policija je podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z.S. (42) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navedeno je u saopštenju.

Iz Uprave policije dodaju da je od sveštenih lica O.A. (50), J.Lj. (44), P.M. (29), T.M. (38), P.J. (65), R.N. (36) i S.S. (38) policija prikupila obavještenja, te su spisi dostavljeni tužiocu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela.

U saopštenju se ističe da policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem.

Nakon večernje službe i molebana Presvetoj Bogorodici u Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, ulicama je prošla litija u čast nebeskog pokrovitelja ovoga grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana