Полиција истражује злоупотребе и крађу у Адрија ервејзу

Б92
Полиција истражује злоупотребе и крађу у Адрија ервејзу

Љубљана - Словеначка полиција отворила је истрагу због сумње на злоупотребу положаја и превару у бившем националном авио-превознику.

Да подсјетимо, компанија Адрија ервејз прогласила је банкрот 30. септембра прошле године, након што је њом три године управљао њемачки фонд 4К инвест.

У овом случају, државне службе испитују наводе о злоупотребама у пословању и нестанку око 5.000 долара из компанијског сефа непосредно након краха фирме.

Трентно су у току предистражне радње, пише портал Еџyуавиатион.

Јанез Пустатичник, стечајни управник компаније, рекао је за словеначки лист "Дело" да ће ревизори прочешљати пословање компаније у току тог месеца, као и да сада нема конкретних сазнања о злоупотребама.

Компаније повезане са 4К Инвестом, укључујући и бившег власника Адрија ервејза АА Интернатионал Авиатион Холдинг, ушле су у процес ликвидације након колапса националног авио-превозника прошле године. 

Затварање тих компанија отежава државним органима истрагу и приступ неопходној документацији.

Вјерује се да је фонд извлачио новац из Адрија ервејза и потписао одређен број веома штетних консултантских уговора у име словеначке авио-компаније са другим компанијама у свом власништву.

Након краха Адрије, 4К Инвест је ишчезао из пословних регистара у једном броју земаља. 

Сајт фонда је недоступан а компанијски бројеви телефона погашени.

Фонд је имао компаније регистроване у Њемачкој, Великој Британији, Луксембургу и на Малти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана