Полиција блокирала таксисте у НС, потпуни колапс у центру Београда

Б92
Полиција блокирала таксисте у НС, потпуни колапс у центру Београда

Нови Сад, Београд - Стотине таксиста кренуле су нешто послије 13х од Мишелука ка центру Новог Сада, али полиција им није дозволила пролаз, јавља Прва телевизија.

Новосадски таксисти нису успјели да формирају колону јер подршку коју су тражили од полиције нису добили, па су "расцепкани" на мале групе, а гужве у центру Новог Сада засад нема. У Београду другачија слика. Таксисти и даље пристижу на још један протест, а централне градске улице су блокиране.

Таксисти у Београду протестују по седми пут а разлог њиховог незадовољства је пословање ЦарГо ког сматрају нелојалном конкуренцијом. Како су раније навели, због посјете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Београду протесте још неће радикализовати.

Иако ЦарГо засад не послује у Новом Саду, таксисти из тог града одлучили су да подрже своје београдске колеге.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да није фер да таксисти малтретирају грађање блокирањем града кад знају да је Влада увек спремна да разговара.

Брнабићева је додала и да је то што таксисти раде најбоља реклама за ЦарГо.

"Није фер да малтретирају грађане, када знају да им је Влада увек излазила у сусрет и по питању неплаћања пореза и репрограма за порезе. Колико је њих уопште потписало за Пореском управом за репрограм за порезе, па нисмо одузимали возила", рекла је Брнабић након конференције "е-Папир - од шалтера до дигиталне трансформације" у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана