Policija blokirala taksiste u NS, potpuni kolaps u centru Beograda

B92
Policija blokirala taksiste u NS, potpuni kolaps u centru Beograda
Policija blokirala taksiste u NS, potpuni kolaps u centru Beograda

Novi Sad, Beograd - Stotine taksista krenule su nešto poslije 13h od Mišeluka ka centru Novog Sada, ali policija im nije dozvolila prolaz, javlja Prva televizija.

Novosadski taksisti nisu uspjeli da formiraju kolonu jer podršku koju su tražili od policije nisu dobili, pa su "rascepkani" na male grupe, a gužve u centru Novog Sada zasad nema. U Beogradu drugačija slika. Taksisti i dalje pristižu na još jedan protest, a centralne gradske ulice su blokirane.

Taksisti u Beogradu protestuju po sedmi put a razlog njihovog nezadovoljstva je poslovanje CarGo kog smatraju nelojalnom konkurencijom. Kako su ranije naveli, zbog posjete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu proteste još neće radikalizovati.

Iako CarGo zasad ne posluje u Novom Sadu, taksisti iz tog grada odlučili su da podrže svoje beogradske kolege.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije fer da taksisti maltretiraju građanje blokiranjem grada kad znaju da je Vlada uvek spremna da razgovara.

Brnabićeva je dodala i da je to što taksisti rade najbolja reklama za CarGo.

"Nije fer da maltretiraju građane, kada znaju da im je Vlada uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo za Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila", rekla je Brnabić nakon konferencije "e-Papir - od šaltera do digitalne transformacije" u Beogradu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana