Полицајци пошли на обуку у ауту пуном марихуане заплијењене 2016. године

Танјуг
Полицајци пошли на обуку у ауту пуном марихуане заплијењене 2016. године

СКОПЉЕ - Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније потврдило је да је у возилу македонских полицијских службеника, на граници Албаније и Црне Горе, пронађена већа количина дроге, али тврди да је ријеч о дроги која је била одузета и остала у возилу још од 2016. године.

У саопштењу македонског МУП наведено је да су запослени у Сектору за компјутерски криминал и дигиталну форензику ишли на обуку у Црну Гору, а да су за пут задужили службено возило из возног парка Министарства унутрашњих послова, преноси портал Плусинфо.

Возило је претходно прибављено од Агенције за управљање одузетом имовином, а Управа царина га је заплијенила у акцији борбе против трговине дрогом 2016. године, тврди македонски МУП.

На граници Албаније и Црне Горе испод сједишта аутомобила пронађена је марихуана, али МУП Македоније истиче да запослени у МУП немају никакве везе са дрогом која је остала у аутомобилу од 2016. године, када је возило заплијенила Управа царина, а затим је дато Агенцији за Управљање одузетом имовином.

Наглашава се да је и албанско јавно тужилаштво потврдило да запослени у македонском МУП-у немају везе са дрогом.

Они су већ враћени у Скопље, а о целом случају је обавештено и јавно тужилаштво у Сјеверној Македонији.
Македонски медији претходно су јавили да је више десетина килограма дроге пронађено у возилу македонског МУП-а које је покушало да уђе у Црну Гору, а да су у возилу били високи званичници Министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана