Policajci pošli na obuku u autu punom marihuane zaplijenjene 2016. godine

Tanjug
Policajci pošli na obuku u autu punom marihuane zaplijenjene 2016. godine

SKOPLjE - Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena veća količina droge, ali tvrdi da je riječ o drogi koja je bila oduzeta i ostala u vozilu još od 2016. godine.

U saopštenju makedonskog MUP navedeno je da su zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku išli na obuku u Crnu Goru, a da su za put zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi portal Plusinfo.

Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplijenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine, tvrdi makedonski MUP.

Na granici Albanije i Crne Gore ispod sjedišta automobila pronađena je marihuana, ali MUP Makedonije ističe da zaposleni u MUP nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu od 2016. godine, kada je vozilo zaplijenila Uprava carina, a zatim je dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.

Naglašava se da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u makedonskom MUP-u nemaju veze sa drogom.

Oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju je obavešteno i javno tužilaštvo u Sjevernoj Makedoniji.
Makedonski mediji prethodno su javili da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog MUP-a koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana