Полицајци из Црне Горе и овог љета на хрватском приморју

Срна
Полицајци из Црне Горе и овог љета на хрватском приморју

ПОДГОРИЦА - Припадници црногорске полиције ће и овог љета бити ангажовани на хрватском приморју, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Шест службеника Управе полиције ће од 1. јула до 1. септембра у смјенама од по 20 дана бити ангажовано у Полицијској управи Дубровачко-неретванској, док ће у истом периоду на црногорском приморју радно боравити полицајци из Хрватске.

“Црногорска полиција ће, ради остваривања ефикасније међународне полицијске сарадње, и ове туристичке сезоне, осим колега из Хрватске, угостити и полицијске службенике из Албаније сходно протоколу о сарадњи између полиција ове двије државе”, наводе из Управе полиције Црне Горе.

Из Управе полиције саопштено је да се припадници црногорске полиције упућују у Хрватску у оквиру пројекта размјене полицијских службеника на приморју током љетне туристичке сезоне који спроводе Управа полиције Црне Горе и Директорат полиције Хрватске.

Наставак оваквог облика сарадње, који траје већ девет година, доприноси да се размјеном искустава јача безбједносна заштита и превентивно дјелује на криминалне активности међународног карактера за вријеме љетне туристичке сезоне, додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана