Policajci iz Crne Gore i ovog ljeta na hrvatskom primorju

Srna
Policajci iz Crne Gore i ovog ljeta na hrvatskom primorju

PODGORICA - Pripadnici crnogorske policije će i ovog ljeta biti angažovani na hrvatskom primorju, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Šest službenika Uprave policije će od 1. jula do 1. septembra u smjenama od po 20 dana biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj, dok će u istom periodu na crnogorskom primorju radno boraviti policajci iz Hrvatske.

“Crnogorska policija će, radi ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje, i ove turističke sezone, osim kolega iz Hrvatske, ugostiti i policijske službenike iz Albanije shodno protokolu o saradnji između policija ove dvije države”, navode iz Uprave policije Crne Gore.

Iz Uprave policije saopšteno je da se pripadnici crnogorske policije upućuju u Hrvatsku u okviru projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetne turističke sezone koji sprovode Uprava policije Crne Gore i Direktorat policije Hrvatske.

Nastavak ovakvog oblika saradnje, koji traje već devet godina, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetne turističke sezone, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana