Пола тоне кокаина заплијењено у Хрватској

GS
Foto: Pixell

РИЈЕКА - Више од пола тоне кокаина вриједности око 20 милиона евра заплијењено је у заједничкој акцији полиције и царине у ријечкој луци уназад неких мјесец и по дана.

Из полиције нису жељели данас дати било какав коментар на ову информацију. Ипак, неслужбено се сазнаје да се кокаин високе чистоће налазио у контејнерима који су пронађени у терминалу луке, одакле су требали бити даље превезени као контејнерски терет камионима до својих дестинација, највјероватније на подручје западне Европе.

Премда полиција ништа није жељела рећи о самој заплијени, према информацијама Јутарњег листа дрога је пронађена у неколико разних пошиљки, а не на једном мјесту. То значи да није ријеч о насумичном проналаску, већ о некој врсти контроле сумњивога терета, или чак о помно планираној акцији у којој су полицајци чекали да дрога стигне како би је могли заплијенити.

Такође, није било могуће добити никакву информацију да ли је полиција за сад неког осумњичила због ових пошиљки које спадају у ред највећих икада на подручју Хрватске. Највећа евидентирана заплијењена је она из 1999. када је у контејнеру управо у ријечкој луци пронађено 660 кг кокаина. Прошле године у Луци Плоче пронађено је 600 килограма, пише Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана