Pola tone kokaina zaplijenjeno u Hrvatskoj

GS
Foto: Pixell

RIJEKA - Više od pola tone kokaina vrijednosti oko 20 miliona evra zaplijenjeno je u zajedničkoj akciji policije i carine u riječkoj luci unazad nekih mjesec i po dana.

Iz policije nisu željeli danas dati bilo kakav komentar na ovu informaciju. Ipak, neslužbeno se saznaje da se kokain visoke čistoće nalazio u kontejnerima koji su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali biti dalje prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerovatnije na područje zapadne Evrope.

Premda policija ništa nije željela reći o samoj zaplijeni, prema informacijama Jutarnjeg lista droga je pronađena u nekoliko raznih pošiljki, a ne na jednom mjestu. To znači da nije riječ o nasumičnom pronalasku, već o nekoj vrsti kontrole sumnjivoga tereta, ili čak o pomno planiranoj akciji u kojoj su policajci čekali da droga stigne kako bi je mogli zaplijeniti.

Takođe, nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju da li je policija za sad nekog osumnjičila zbog ovih pošiljki koje spadaju u red najvećih ikada na području Hrvatske. Najveća evidentirana zaplijenjena je ona iz 1999. kada je u kontejneru upravo u riječkoj luci pronađeno 660 kg kokaina. Prošle godine u Luci Ploče pronađeno je 600 kilograma, piše Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana