Покрет "Европа сад" одбацио иницијативу ДПС-а о разрјешењу Мандића

ГС
Покрет "Европа сад" одбацио иницијативу ДПС-а о разрјешењу Мандића

Посланички клуб Покрета "Европа сад" одбацио је иницијативу ДПС-а да се Андрија Мандић разријеши дужности предсједника парламента.

Обавјештење ДПС-у да одбацују иницијативу за разрјешење Мандића, потписао је шеф клуба посланика овог покрета Василије Чарапић.

"Из објективних немогућности да примијенимо једнаки аршин, при разматрању ваше иницијативе, а све у складу са документом у прилогу, овим путем вас обавјештавамо да не подржавамо ваш приједлог да се Андрија Мандић разријеши дужности предсједника Скупштине Црне Горе", рекао је Чарапић.

Предсједништво ДПС-а донијело је јуче одлуку да покрене иницијативу о смјени Андрије Мандића са мјеста предсједника Скупштине Црне Горе, преноси АТВ.

ДПС је данас ту иницијативу доставио свим посланичким клубовима.

Један од разлога за покретање иницијативе, како су образложили из ДПС-а, је и јучерашња посјета предсједника Република Српска Милорада Додика Црној Гори, али и то што у Мандићевом кабинету стоји српска тробојка.

Шеф Клуба посланика ДПС-а Андрија Николић средином јануара рекао је да ће поднијети иницијативу за смјену Мандића "веома брзо, у тренутку када процијене да постоји шанса за њену реализацију".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана