Pokret "Evropa sad" odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

GS
Pokret "Evropa sad" odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

Poslanički klub Pokreta "Evropa sad" odbacio je inicijativu DPS-a da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika parlamenta.

Obavještenje DPS-u da odbacuju inicijativu za razrješenje Mandića, potpisao je šef kluba poslanika ovog pokreta Vasilije Čarapić.

"Iz objektivnih nemogućnosti da primijenimo jednaki aršin, pri razmatranju vaše inicijative, a sve u skladu sa dokumentom u prilogu, ovim putem vas obavještavamo da ne podržavamo vaš prijedlog da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore", rekao je Čarapić.

Predsjedništvo DPS-a donijelo je juče odluku da pokrene inicijativu o smjeni Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore, prenosi ATV.

DPS je danas tu inicijativu dostavio svim poslaničkim klubovima.

Jedan od razloga za pokretanje inicijative, kako su obrazložili iz DPS-a, je i jučerašnja posjeta predsjednika Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori, ali i to što u Mandićevom kabinetu stoji srpska trobojka.

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić sredinom januara rekao je da će podnijeti inicijativu za smjenu Mandića "veoma brzo, u trenutku kada procijene da postoji šansa za njenu realizaciju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana