Пленковић смјенио три министра

Срна
Пленковић смјенио три министра

Загреб - Премијер Андреј Пленковић смијенио је министра регионалног развоја и фондова ЕУ Габријелу Жалац, министра пољопривреде Томислава Толушића и министра за демографију, породицу, младе и социјалну политику Наду Мурганић, објављено је након састанка у ХДЗ-у.

Ова три министра су смијењена након састанка Предсједништва и Националног вијећа ХДЗ-а, који је сазвао Пленковић, који је и предсједник ове странке.

Толушић је изјавио да га овакав развој догађаја није изненадио, преноси “Индекс”.

“Што се тиче пољопривреде, мислим да смо направили пуно тога и да ће мој насљедник направити исти, а можда и бољи посао”, рекао је Толушић.

Мурганићева је рекла да ће бити задовољна ако њен одлазак из Владе да шансу за нека нова рјешења.

“Увијек сам истицала да сам дио система и јесам, ја сам социјална радница. Дошла сам у Владу да министар буде неко ко је радио са странкама”, рекла је Мурганићева.

Према незваничним информацијама, нови министар регионалног развоја и фондова ЕУ биће Марко Павић, досадашњи министар рада и пензионог система на чије чело ће доћи Јосип Аладровић.

Нови министар пољопривреде биће досадашњи државни секретар у том министарству Марија Вучковић, док ће министар за демографију, породицу, младе и социјалну политику бити Весна Бедековић.

На мјесто министра спољних и европских послова Марије Пејчиновић Бурић долази Гордан Грлић Радман, досадашњи амбасадор у Њемачкој, потврђено је ХРТ-у.

На упражњено мјесто министра државне имовине, на које је у понедјељак, 15. јула, дао оставку Горан Марић биће именован Марио Баножић.

Нови потпредсједници Владе биће министар унутарњих послова Давор Божиновић и министар финансија Здравко Марић.

Државни секретар у Министарству образовања биће Сања Путица, а у Министарству спољних и европских послова Николина Брњац, док ће Јосип Билавер бити државни секретар у Министарству мора, промета и инфраструктуре.

О новим министрима биће ријечи сутра на сједници Владе Хрватске, а затим именовања треба да потврди и Хрватски сабор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана