Plenković smjenio tri ministra

Srna
Plenković smjenio tri ministra

Zagreb - Premijer Andrej Plenković smijenio je ministra regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i ministra za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Nadu Murganić, objavljeno je nakon sastanka u HDZ-u.

Ova tri ministra su smijenjena nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, koji je sazvao Plenković, koji je i predsjednik ove stranke.

Tolušić je izjavio da ga ovakav razvoj događaja nije iznenadio, prenosi “Indeks”.

“Što se tiče poljoprivrede, mislim da smo napravili puno toga i da će moj nasljednik napraviti isti, a možda i bolji posao”, rekao je Tolušić.

Murganićeva je rekla da će biti zadovoljna ako njen odlazak iz Vlade da šansu za neka nova rješenja.

“Uvijek sam isticala da sam dio sistema i jesam, ja sam socijalna radnica. Došla sam u Vladu da ministar bude neko ko je radio sa strankama”, rekla je Murganićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, novi ministar regionalnog razvoja i fondova EU biće Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i penzionog sistema na čije čelo će doći Josip Aladrović.

Novi ministar poljoprivrede biće dosadašnji državni sekretar u tom ministarstvu Marija Vučković, dok će ministar za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku biti Vesna Bedeković.

Na mjesto ministra spoljnih i evropskih poslova Marije Pejčinović Burić dolazi Gordan Grlić Radman, dosadašnji ambasador u Njemačkoj, potvrđeno je HRT-u.

Na upražnjeno mjesto ministra državne imovine, na koje je u ponedjeljak, 15. jula, dao ostavku Goran Marić biće imenovan Mario Banožić.

Novi potpredsjednici Vlade biće ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar finansija Zdravko Marić.

Državni sekretar u Ministarstvu obrazovanja biće Sanja Putica, a u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Nikolina Brnjac, dok će Josip Bilaver biti državni sekretar u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

O novim ministrima biće riječi sutra na sjednici Vlade Hrvatske, a zatim imenovanja treba da potvrdi i Hrvatski sabor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana