Пленковић: Разговараћемо о забрани поздрава "за дом спремни"

Танјуг
Пленковић: Разговараћемо о забрани поздрава "за дом спремни"

ЗАГРЕБ - О забрани усташког поздрава "за дом спремни" (ЗДС) разговараћемо, све то тамо је ионако већ недопуштено, рекао је хрватски премијер Андреј Пленковић на питање постављено на конференцији за новинаре када ће се расправљати о иницијативи за забрану употребе поздрава ЗДС.

О састанку с представницима удружења жртава нацистичке квислиншке творевене Независне Државе Хрватске (НДХ), он је послије сједнице жупанијског одбора Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Истарске жупаније у Светом Петру у Шуми, рекао: "Договорићемо се", пренио је портал index.hr.

Пленковић, међутим, није хтио да одговори на питање репортерке ТВ Н1 зашто толико дуго траје одлука о новом закону.

Упитан шта се догађа у Србу, поводом чега је Српско народно вијеће (СНВ) одржао конференцију за медије о "незапамћеном дивљању филоусташке странке А-ХСП Дражена Келеминца, које већ неколико дана узнемирава становнике Срба", премијер је рекао да је прочитао шта се догађа.

"Према садашњем закону, сви механизми које имају полиција и судови су ту за предузимање мјера. Колико сам схватио, полиција је већ дјеловала и дјеловаће поновно ако треба", рекао је Пленковић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана