Plenković: Razgovaraćemo o zabrani pozdrava "za dom spremni"

Tanjug
Plenković: Razgovaraćemo o zabrani pozdrava "za dom spremni"

ZAGREB - O zabrani ustaškog pozdrava "za dom spremni" (ZDS) razgovaraćemo, sve to tamo je ionako već nedopušteno, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković na pitanje postavljeno na konferenciji za novinare kada će se raspravljati o inicijativi za zabranu upotrebe pozdrava ZDS.

O sastanku s predstavnicima udruženja žrtava nacističke kvislinške tvorevene Nezavisne Države Hrvatske (NDH), on je poslije sjednice županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Istarske županije u Svetom Petru u Šumi, rekao: "Dogovorićemo se", prenio je portal index.hr.

Plenković, međutim, nije htio da odgovori na pitanje reporterke TV N1 zašto toliko dugo traje odluka o novom zakonu.

Upitan šta se događa u Srbu, povodom čega je Srpsko narodno vijeće (SNV) održao konferenciju za medije o "nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca, koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba", premijer je rekao da je pročitao šta se događa.

"Prema sadašnjem zakonu, svi mehanizmi koje imaju policija i sudovi su tu za preduzimanje mjera. Koliko sam shvatio, policija je već djelovala i djelovaće ponovno ako treba", rekao je Plenković.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana