Пленковић прозиван у Европском парламенту због односа према мигрантима

jutranji.hr
Пленковић прозиван у Европском парламенту због односа према мигрантима

Хрватски премијер Андреју Пленковићу био је метом прозивки појединих посланика због односа хрватске полиције према мигрантима, а онда га је вербално напао и хрватски европарламентарац Иван Вилибор Синчић.

"Хрватску за вријеме предсједавања Европском унијом карактеризишу безакоње и корупција", рекао је Синчић рекавши да ни сам није добио једну информацију коју је од Владе тражио прије пуне двије године, преноси jutarnji.hr.

"Рок вам је био двије седмице, закон вам то каже, а ви још увијек ништа нисте одговорили и омотница стоји у згради Владе, 100 метара од Сабора. Одбијате дати пошту, примити пошту, тако се не понаша премијер и државник, него ситни преварант. А зашто то радите? Да заштите своје пријатеље који су илегално и потајно се састајали у Влади да би себи прискрбили послове од 500 милиoна куна", повишеним тоном рекао је Синчић.

Пленковић је прво игнорирао Синчића и типкао по мобителу, а тек пред крај његовог говора је подигао поглед с паметног телефона и сложио поприлично зачуђени израз лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана