Plenković prozivan u Evropskom parlamentu zbog odnosa prema migrantima

jutranji.hr
Plenković prozivan u Evropskom parlamentu zbog odnosa prema migrantima

Hrvatski premijer Andreju Plenkoviću bio je metom prozivki pojedinih poslanika zbog odnosa hrvatske policije prema migrantima, a onda ga je verbalno napao i hrvatski evroparlamentarac Ivan Vilibor Sinčić.

"Hrvatsku za vrijeme predsjedavanja Evropskom unijom karakterizišu bezakonje i korupcija", rekao je Sinčić rekavši da ni sam nije dobio jednu informaciju koju je od Vlade tražio prije pune dvije godine, prenosi jutarnji.hr.

"Rok vam je bio dvije sedmice, zakon vam to kaže, a vi još uvijek ništa niste odgovorili i omotnica stoji u zgradi Vlade, 100 metara od Sabora. Odbijate dati poštu, primiti poštu, tako se ne ponaša premijer i državnik, nego sitni prevarant. A zašto to radite? Da zaštite svoje prijatelje koji su ilegalno i potajno se sastajali u Vladi da bi sebi priskrbili poslove od 500 miliona kuna", povišenim tonom rekao je Sinčić.

Plenković je prvo ignorirao Sinčića i tipkao po mobitelu, a tek pred kraj njegovog govora je podigao pogled s pametnog telefona i složio poprilično začuđeni izraz lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana