Пленковић послао поруку Милановићу: Дај оставку, кандидуј се и можемо на сучељавање

ГС
Пленковић послао поруку Милановићу: Дај оставку, кандидуј се и можемо на сучељавање

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер и предсједник владајуће Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Андреј Пленковић позвао је данас предсједника Републике Зорана Милановића да поднесе оставку и кандидује се на парламентарним изборима, наводећи да је након тога одмах спреман на сучељавање.

Пленковић је рекао да је свих пет протестних скупова опозиције у суботу било са јако малим бројем учесника - Не зна се који је био слабији, дакле, све се разводнило јер у основи ничега ни нема. Ти покушаји фабриковања криза којих у Хрватској, реално, нема. Хрватска данас живи много боље него што се живјело прије - навео је Пленковић.

Пленковић је оцијенио да је Милановић „отјерао бираче опозицији“ и још једном га оптужио да крши Устав.

Милановић је одредио 17. април као датум за парламентарне изборе у Хрватској, након распуштања хрватског парламента 14. марта.

Парламентарни избори су првобитно били планирани за јесен, али је влада одлучила да их одржи прије избора за Европски парламент у јуну,преноси РТРС.

Милановић је рекао да ће се кандидидовати као независни кандидат на листи Социјалдемократске партије Хрватске (СДП), а да претходно неће да поднесе оставку на мјесто предсједника државе.

Уставни суд Хрватске пресудио је Милановић као нестраначка особа не смије да буде кандидат за посланика, нити кандидат за предсједника Владе било које политичке опције, као ни да на било који начин учествује у изборној кампањи ако не поднесе оставку на функцију предсједника државе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана