Plenković poslao poruku Milanoviću: Daj ostavku, kandiduj se i možemo na sučeljavanje

GS
Plenković poslao poruku Milanoviću: Daj ostavku, kandiduj se i možemo na sučeljavanje

ZAGREB - Hrvatski premijer i predsjednik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković pozvao je danas predsjednika Republike Zorana Milanovića da podnese ostavku i kandiduje se na parlamentarnim izborima, navodeći da je nakon toga odmah spreman na sučeljavanje.

Plenković je rekao da je svih pet protestnih skupova opozicije u subotu bilo sa jako malim brojem učesnika - Ne zna se koji je bio slabiji, dakle, sve se razvodnilo jer u osnovi ničega ni nema. Ti pokušaji fabrikovanja kriza kojih u Hrvatskoj, realno, nema. Hrvatska danas živi mnogo bolje nego što se živjelo prije - naveo je Plenković.

Plenković je ocijenio da je Milanović „otjerao birače opoziciji“ i još jednom ga optužio da krši Ustav.

Milanović je odredio 17. april kao datum za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, nakon raspuštanja hrvatskog parlamenta 14. marta.

Parlamentarni izbori su prvobitno bili planirani za jesen, ali je vlada odlučila da ih održi prije izbora za Evropski parlament u junu,prenosi RTRS.

Milanović je rekao da će se kandididovati kao nezavisni kandidat na listi Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), a da prethodno neće da podnese ostavku na mjesto predsjednika države.

Ustavni sud Hrvatske presudio je Milanović kao nestranačka osoba ne smije da bude kandidat za poslanika, niti kandidat za predsjednika Vlade bilo koje političke opcije, kao ni da na bilo koji način učestvuje u izbornoj kampanji ako ne podnese ostavku na funkciju predsjednika države.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana