Пленковић: Пооштравати епидемиолошке мјере, али настојати избјећи затварање

Срна
Пленковић: Пооштравати епидемиолошке мјере, али настојати избјећи затварање

ЗАГРЕБ - Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је вечерас да ће се са порастом броја обољелих и умрлих од вируса ковид 19 пооштравати епидемиолошке мјере, али и настојати избјећи затварање и рестриктивне мјере какве су биле на прољеће.

“Ситуација је под контролом. Утакмицу балансирања између одржавања здравља и привредних активности мораћемо водити док се не дође до вакцине. До тог тренутка пооштраваћемо мјере, али и настојати избјећи затварање и број рестриктивних мјера какве смо имали на прољеће”, рекао је Пленковић новинарима након заједничке сједнице Предсједништва и Националног вијећа ХДЗ-а.

Коментаришуђи ширење вируса, те увођење строжих мјера широм Европе, Пленковић је рекао да је у Хрватској, након погоршане епидемиолошке ситуације, донесен нови пакет мјера ради онемогућавања ширења заразе.

“Бројеви у многим државама ЕУ су пуно гори него у Хрватској”, рекао је Пленковић.

Он је захвалио епидемиолозима и љекарима који посљедњих осам мјесеци улажу надљудске напоре и позвао грађане који су позитивни на тестирању да транспарентно информишу службе о својим контактима и омогуће њихово праћење.

“Ако су људи искрени и наведу све контакте, тај посао је лакши”, рекао је Пленковић, пренсе хрватски медији.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана