Plenković: Pooštravati epidemiološke mjere, ali nastojati izbjeći zatvaranje

Srna
Plenković: Pooštravati epidemiološke mjere, ali nastojati izbjeći zatvaranje

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je večeras da će se sa porastom broja oboljelih i umrlih od virusa kovid 19 pooštravati epidemiološke mjere, ali i nastojati izbjeći zatvaranje i restriktivne mjere kakve su bile na proljeće.

“Situacija je pod kontrolom. Utakmicu balansiranja između održavanja zdravlja i privrednih aktivnosti moraćemo voditi dok se ne dođe do vakcine. Do tog trenutka pooštravaćemo mjere, ali i nastojati izbjeći zatvaranje i broj restriktivnih mjera kakve smo imali na proljeće”, rekao je Plenković novinarima nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Komentarišuđi širenje virusa, te uvođenje strožih mjera širom Evrope, Plenković je rekao da je u Hrvatskoj, nakon pogoršane epidemiološke situacije, donesen novi paket mjera radi onemogućavanja širenja zaraze.

“Brojevi u mnogim državama EU su puno gori nego u Hrvatskoj”, rekao je Plenković.

On je zahvalio epidemiolozima i ljekarima koji posljednjih osam mjeseci ulažu nadljudske napore i pozvao građane koji su pozitivni na testiranju da transparentno informišu službe o svojim kontaktima i omoguće njihovo praćenje.

“Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte, taj posao je lakši”, rekao je Plenković, prense hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana