Пленковић осудио говор мржње у Борову Селу

Срна
Пленковић осудио говор мржње у Борову Селу

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић осудио је данас антисрпско скандирање у Борову Селу код Вуковара на православни Васкрс, истакавши да нема оправдања за говор мржње, нити у хрватском друштву има мјеста за нетрпељивост.

- У хрватском друштву нема мјеста за нетрпељивост према припадницима српске националне мањине или било које друге. Томе ћемо се увијек најснажније супротстављати и јасно осуђивати ширење мржње према било којим од наших суграђана - рекао је Пленковић у уводном излагању на сједници Владе.

Он је навео да је „тај изгред противан интересима Хрватске“ и да „није никакав домољубни чин, већ посве супротно“.

-Није тешко замислити да ће бити и оних који ће у таквим недопустивим испадима злурадо настојати изједначити жртву и агресора. То је разлог више за јасну осуду - рекао је Пленковић.

Он је додао да је хрватска полиција одмах реаговала и привела оне који су учествовали „у овој провокацији и недопустивом инциденту“.

Група од двадесетак млађих мушкараца прошла је на православни Васкрс кроз Борово Село уз повике „Убиј Србина“. Њих је пратила полицијска патрола, а улицом се орило „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“.

Због овог инцидента хрватска полиција је привела 14 лица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана