Plenković osudio govor mržnje u Borovu Selu

Srna
Plenković osudio govor mržnje u Borovu Selu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković osudio je danas antisrpsko skandiranje u Borovu Selu kod Vukovara na pravoslavni Vaskrs, istakavši da nema opravdanja za govor mržnje, niti u hrvatskom društvu ima mjesta za netrpeljivost.

- U hrvatskom društvu nema mjesta za netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine ili bilo koje druge. Tome ćemo se uvijek najsnažnije suprotstavljati i jasno osuđivati širenje mržnje prema bilo kojim od naših sugrađana - rekao je Plenković u uvodnom izlaganju na sjednici Vlade.

On je naveo da je „taj izgred protivan interesima Hrvatske“ i da „nije nikakav domoljubni čin, već posve suprotno“.

-Nije teško zamisliti da će biti i onih koji će u takvim nedopustivim ispadima zlurado nastojati izjednačiti žrtvu i agresora. To je razlog više za jasnu osudu - rekao je Plenković.

On je dodao da je hrvatska policija odmah reagovala i privela one koji su učestvovali „u ovoj provokaciji i nedopustivom incidentu“.

Grupa od dvadesetak mlađih muškaraca prošla je na pravoslavni Vaskrs kroz Borovo Selo uz povike „Ubij Srbina“. Njih je pratila policijska patrola, a ulicom se orilo „Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“.

Zbog ovog incidenta hrvatska policija je privela 14 lica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana