Пленковић: Китаровић ће добити канцеларију, може и у ХДЗ

Танјуг
Пленковић: Китаровић ће добити канцеларију, може и у ХДЗ

МИНХЕН - Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је данас да је влада спремна да бившој предсједници Колинди Грабар Китаровић уреди канцеларију у државној резиденцији у Загребу и да ће је, ако то буде жељела, “са задовољством” примити натраг у ХДЗ.


Колинда Грабар-Китаровиц има право на канцеларију на терет државног буџета пошто јој 18. фебруара истекне петогодишњи мандат, наводи Хина.

У предсједнички уред на Пантовчаку уселиће се Зоран Милановић (СДП) који ју је побиједио у другом кругу избора.

“Влада ће према закону осигурати одговарајући простор предсједници Републике. Ако је одлука да то буде у Високој, ми смо спремни прилагодити и уредити потребне просторије”, изјавио је Пленковић новинарима у Минхену.

Предсједник ХДЗ-а додао је да су Грабар-Китаровић отворена врата за повратак у странку из које се по закону морала исписати када је 2015. постала предсједница.

“То је на њој. Када год жели врата су јој отворена, са задовољством”, рекао је Пленковић који је у Минхену учествовао на међународној конференцији о безбједности.

Како примјећује портал Индекс, ријеч је, иронично, о згради у коју се Колинда обећавала преселити кад је постала предсједница, али то обећање није испунила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана