Plenković: Kitarović će dobiti kancelariju, može i u HDZ

Tanjug
Plenković: Kitarović će dobiti kancelariju, može i u HDZ

MINHEN - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je vlada spremna da bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović uredi kancelariju u državnoj rezidenciji u Zagrebu i da će je, ako to bude željela, “sa zadovoljstvom” primiti natrag u HDZ.


Kolinda Grabar-Kitarovic ima pravo na kancelariju na teret državnog budžeta pošto joj 18. februara istekne petogodišnji mandat, navodi Hina.

U predsjednički ured na Pantovčaku useliće se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobijedio u drugom krugu izbora.

“Vlada će prema zakonu osigurati odgovarajući prostor predsjednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj, mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije”, izjavio je Plenković novinarima u Minhenu.

Predsjednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsjednica.

“To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom”, rekao je Plenković koji je u Minhenu učestvovao na međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti.

Kako primjećuje portal Indeks, riječ je, ironično, o zgradi u koju se Kolinda obećavala preseliti kad je postala predsjednica, ali to obećanje nije ispunila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana