Пленковић: Кандидоваћу се у првој изборној јединици

Агенције
Пленковић: Кандидоваћу се у првој изборној јединици

ЗАГРЕБ - Предсједник Владе Републике Хрватске и ХДЗ-а Андреј Пленковић најавио је у четвртак да ће се на парламентарним изборима кандидовати у првој изборној јединици, а вјерује да ће поновити резултат с прошлих избора кад је та странка освојила 61 саборски мандат.

“У процесу смо конзултација, пуно је више кандидата и кандидаткиња него што на листама има мјеста. Водимо разговоре са жупанијским челницима и нашим партнерима, од којих ће неки од њих бити с нама на листама”, рекао је Пленковић.

Најавио је да ће, по завршетку тих договора, у прописаном року, средином јуна, представити листе и довршити програм, а јавност ће бити упозната с кандидатима, “с циљем да обнове повјерење хрватских грађана након захтјевног мандата  у којем смо се трудили максимално испунити оно што смо обећали 2016. и након управљања с низом криза, за које ова влада није била одговорна, али их је чврсто узела у руке и рјешавала, попут здравствене и економско-социјалне које смо ријешили на најбољи могући начин”, преноси Хина.

Пленковић очекује како ће ХДЗ поновити успјех с прошлих избора када је освојио 61 мандат, и то “овај пут с постигнућима иза нас и јасним ријешњима за будућност Хрватске”.

“Полуга коју смо добили као подршку Еуропске комисије је дио онога што стално говорим, Хрватска је оснажила свој суверенитет, својим снажним позиционирањем на разини Еуропске уније, на тај начин смо заокружили све оно је битно на националној разини и оплеменили нашу снагу на еуропској”, изјавио је.

Парламентарни избори у Хрватској би требали бити у првој недјељи у јулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана