Plenković: Kandidovaću se u prvoj izbornoj jedinici

Agencije
Plenković: Kandidovaću se u prvoj izbornoj jedinici

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će se na parlamentarnim izborima kandidovati u prvoj izbornoj jedinici, a vjeruje da će ponoviti rezultat s prošlih izbora kad je ta stranka osvojila 61 saborski mandat.

“U procesu smo konzultacija, puno je više kandidata i kandidatkinja nego što na listama ima mjesta. Vodimo razgovore sa županijskim čelnicima i našim partnerima, od kojih će neki od njih biti s nama na listama”, rekao je Plenković.

Najavio je da će, po završetku tih dogovora, u propisanom roku, sredinom juna, predstaviti liste i dovršiti program, a javnost će biti upoznata s kandidatima, “s ciljem da obnove povjerenje hrvatskih građana nakon zahtjevnog mandata  u kojem smo se trudili maksimalno ispuniti ono što smo obećali 2016. i nakon upravljanja s nizom kriza, za koje ova vlada nije bila odgovorna, ali ih je čvrsto uzela u ruke i rješavala, poput zdravstvene i ekonomsko-socijalne koje smo riješili na najbolji mogući način”, prenosi Hina.

Plenković očekuje kako će HDZ ponoviti uspjeh s prošlih izbora kada je osvojio 61 mandat, i to “ovaj put s postignućima iza nas i jasnim riješnjima za budućnost Hrvatske”.

“Poluga koju smo dobili kao podršku Europske komisije je dio onoga što stalno govorim, Hrvatska je osnažila svoj suverenitet, svojim snažnim pozicioniranjem na razini Europske unije, na taj način smo zaokružili sve ono je bitno na nacionalnoj razini i oplemenili našu snagu na europskoj”, izjavio je.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj bi trebali biti u prvoj nedjelji u julu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana