Пленковић: Хрватска нема скривену агенду рушења власти у Србији

ГС
Пленковић
Foto: Анадолија | Пленковић

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да Хрватска нема скривену агенду рушења власти у Србији, или било којој сусjедној држави, и да се у Београду, како је навео, превише оптерећују писањем хрватских медија.

Он је такође истакао и да Хрватска жели унапрjеђење односа са свим сусjедима и да Србији жели стабилност и да рjешава своје проблеме унутар Србије, преноси Хина.

- Хрватска влада и хрватске институције немају никакву скривену агенду да руше било коју власт у било којој сусjедној држави па ни у Србији - изјавио је Пленковић.

Према наводима хрватске агенције, предсjедник Србије Александар Вучић је раније рекао да је Загребу и Приштини интерес рушење власти у Београду протестима, јер се тиме слаби Србија, док би им одговарала “она Србија која неће да штити свој народ на Косову и Метохији или која не би била регионално конкурента, једнако слаба као у време Бориса Тадића”.

Пленковић је додао и да се Београд превише оптерећује писањем хрватских медија, наводи Хина.

- То је свакоме јасно. Ја не знам зашто се они оптерећују с оним што читају у хрватским медијима или порталима. Када бисмо ми базирали наше одлуке о односу са сусjедном земљом, а то је Србија, на темељу њихових медија, онда би ми шкрто разговарали јако пуно година - рекао је Пленковић.

Он је истакао и да Хрватска жели унапрjеђење односa са свим сусjедним земљама.

- Србији желимо стабилност и да рjешава своје проблеме унутар Србије - додао је Пленковић.

На питање о хрватском контингенту у КФОР-у, Пленковић је потврдио како хрватски војници “нису укључени ни на који начин у ове инциденте који су се догодили јуче”, коментаришући сукобе грађана окупљених код општине Звечан са припадницима КФОР-а и тзв. косовске полиције на сjеверу Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана