Plenković: Hrvatska nema skrivenu agendu rušenja vlasti u Srbiji

GS
Plenković
Foto: Anadolija | Plenković

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da Hrvatska nema skrivenu agendu rušenja vlasti u Srbiji, ili bilo kojoj susjednoj državi, i da se u Beogradu, kako je naveo, previše opterećuju pisanjem hrvatskih medija.

On je takođe istakao i da Hrvatska želi unaprjeđenje odnosa sa svim susjedima i da Srbiji želi stabilnost i da rješava svoje probleme unutar Srbije, prenosi Hina.

- Hrvatska vlada i hrvatske institucije nemaju nikakvu skrivenu agendu da ruše bilo koju vlast u bilo kojoj susjednoj državi pa ni u Srbiji - izjavio je Plenković.

Prema navodima hrvatske agencije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije rekao da je Zagrebu i Prištini interes rušenje vlasti u Beogradu protestima, jer se time slabi Srbija, dok bi im odgovarala “ona Srbija koja neće da štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji ili koja ne bi bila regionalno konkurenta, jednako slaba kao u vreme Borisa Tadića”.

Plenković je dodao i da se Beograd previše opterećuje pisanjem hrvatskih medija, navodi Hina.

- To je svakome jasno. Ja ne znam zašto se oni opterećuju s onim što čitaju u hrvatskim medijima ili portalima. Kada bismo mi bazirali naše odluke o odnosu sa susjednom zemljom, a to je Srbija, na temelju njihovih medija, onda bi mi škrto razgovarali jako puno godina - rekao je Plenković.

On je istakao i da Hrvatska želi unaprjeđenje odnosa sa svim susjednim zemljama.

- Srbiji želimo stabilnost i da rješava svoje probleme unutar Srbije - dodao je Plenković.

Na pitanje o hrvatskom kontingentu u KFOR-u, Plenković je potvrdio kako hrvatski vojnici “nisu uključeni ni na koji način u ove incidente koji su se dogodili juče”, komentarišući sukobe građana okupljenih kod opštine Zvečan sa pripadnicima KFOR-a i tzv. kosovske policije na sjeveru Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana