Петру Лазовићу одбијена жалба, остаје у притвору

Танјуг
Петру Лазовићу одбијена жалба, остаје у притвору

ПОДГОРИЦА - Апелациони суд Црне Горе одбио је данас жалбу браниоца окривљеног Петра Лазовића против рјешења Вишег суда у Подгорици, којим је одбијен као неоснован предлог за укидање притвора, уз давање јемства.

Из Апелационог суда саопштено је да је рјешење, којим је жалба бранилаца Лазовића одбијена као неоснована, донијето након сједнице већа од 18. априла, пренио је портал РТЦГ.

“Наведеним рјешењем Вишег суда у Подгорици, одбијен је као неоснован предлог бранилаца окривљеног Лазовића за укидање притвора, уз давање јемства, које гласи на укупан износ од 9.286.479 евра, а састоји се у упостављању хипотеке на непокретностима у својини сродника окривљеног и трећих, правних лица”, истакли су из Апелационог суда.

Бивши високи функционер црногорског МУП-а Зоран Лазовић и некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић ухапшени су 14. априла по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ) Црне Горе, а са њима, оптужени су и специјални тужилац Саша Чађеновић и син Лазовића, агент Агенције за националну безбједност (АНБ) Петар Лазовић.

Они се терете се за учешће и стварање криминалне организације и злоупотребу службеног положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана