Petru Lazoviću odbijena žalba, ostaje u pritvoru

Tanjug
Petru Lazoviću odbijena žalba, ostaje u pritvoru

PODGORICA - Apelacioni sud Crne Gore odbio je danas žalbu branioca okrivljenog Petra Lazovića protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, kojim je odbijen kao neosnovan predlog za ukidanje pritvora, uz davanje jemstva.

Iz Apelacionog suda saopšteno je da je rješenje, kojim je žalba branilaca Lazovića odbijena kao neosnovana, donijeto nakon sjednice veća od 18. aprila, prenio je portal RTCG.

“Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici, odbijen je kao neosnovan predlog branilaca okrivljenog Lazovića za ukidanje pritvora, uz davanje jemstva, koje glasi na ukupan iznos od 9.286.479 evra, a sastoji se u upostavljanju hipoteke na nepokretnostima u svojini srodnika okrivljenog i trećih, pravnih lica”, istakli su iz Apelacionog suda.

Bivši visoki funkcioner crnogorskog MUP-a Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore, a sa njima, optuženi su i specijalni tužilac Saša Čađenović i sin Lazovića, agent Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović.

Oni se terete se za učešće i stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana