Патријарх Вартоломеј: СПЦ - једина канонски призната црква

Срна
Патријарх Вартоломеј: СПЦ - једина канонски призната црква

ПОДГОРИЦА - Његова светост патријарх васељенски Вартоломеј подржао је разговору са предсједником Скупштине Црне Горе Алексом Бечићем јединство Српске православне цркве, нагласивши да је лично рашчинио поглавара канонски непризнате Црногорске православне цркве Мираша Дедеића, и то сматра добром одлуком.

На састанку је било разговора о унутрашњим приликама у Црној Гори, где је патријарх Вартоломеј показао висок ниво информисаности, шаљући поруку да се отворена питања морају рјешавати дијалогом, преноси портал "ИН4С".

Патријарх је нагласио да је Српска православна црква /СПЦ/ у Црној Гори једина канонски призната и да је са забринутошћу пратио настојање бивших власти да отуђе њене храмове и имовину.

Васељенски патријарх је у разговору са Бечићем рекао да очекује да ће га ускоро посјетити Његова светост патријарх српски Порфирије.

Патријарх Вартоломеј је изразио задовољство избором митрополита Јоаникија, као врлог ученика и достојног наследника митрополита Амфилохија, на чело најстарије Епископије СПЦ, чији се континуитет није прекидао више од осам вијекова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана