Осуђеници из Забеле први пут одиграли фудбал 3x3 у Првенству Србије

Танјуг
Осуђеници из Забеле први пут одиграли фудбал 3x3 у Првенству Србије

ПОЖАРЕВАЦ - Осуђеници Казнено-поправног завода Пожаревац (Забела) одиграли су први пут фудбал 3џ3 у оквиру утакмица Првенства Србије које су се играле протеклог викенда у Пожаревцу, а под покровитељством града.

Како је саопштила Управа за извршење кривичних санкција, у питању је игра која се разликује од оне из које је настала јер се умјесто 11 играча у тиму налазе три плус један резервни играч, докголман не постоји.

Директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић појаснио је да је ово још један пројекат у коме осуђеници по први пут учествују, али није први пут да за противничку страну имају професионалне играче и додао да су запослени у Забели имали, такође, свој тим играча.

Он је подсјетио да је у Забели прошле године играна утакмица првенства у баскету 3x3 чиме је овај завод постао први активни затвор на свијету који је организовао овакав кошаркашки спектакл, уз све изазове које он носи са собом.

"Сви баскеташи, без обзира на тим за који су играли, знали су да се исписује нова страница у погледу људских права и слободе и пуним срцем су ушли у нешто ново и јединствено", нагласио је Царевић.

Он је подсјетио да је у оквиру пројекта ресоцијализације осуђених лица уз помоћ фудбала у мају прошле године одиграна по први пут утакмица између осуђеника и ветерана "Црвене звезде", а послије тога је услиједио и меч осуђеника Казнено-поправног завода Београд (Падинска скела) и ветерана најтрофејнијег српског фудбалског клуба.

На свим овим утакмицама је виђена спортска атмосфера, а фер плеј је био покретач сваког меча што је нешто што треба да буде присутно на свакој спортској приредби, закључио је Царевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана