Osuđenici iz Zabele prvi put odigrali fudbal 3x3 u Prvenstvu Srbije

Tanjug
Osuđenici iz Zabele prvi put odigrali fudbal 3x3 u Prvenstvu Srbije

POŽAREVAC - Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) odigrali su prvi put fudbal 3dž3 u okviru utakmica Prvenstva Srbije koje su se igrale proteklog vikenda u Požarevcu, a pod pokroviteljstvom grada.

Kako je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, u pitanju je igra koja se razlikuje od one iz koje je nastala jer se umjesto 11 igrača u timu nalaze tri plus jedan rezervni igrač, dokgolman ne postoji.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević pojasnio je da je ovo još jedan projekat u kome osuđenici po prvi put učestvuju, ali nije prvi put da za protivničku stranu imaju profesionalne igrače i dodao da su zaposleni u Zabeli imali, takođe, svoj tim igrača.

On je podsjetio da je u Zabeli prošle godine igrana utakmica prvenstva u basketu 3x3 čime je ovaj zavod postao prvi aktivni zatvor na svijetu koji je organizovao ovakav košarkaški spektakl, uz sve izazove koje on nosi sa sobom.

"Svi basketaši, bez obzira na tim za koji su igrali, znali su da se ispisuje nova stranica u pogledu ljudskih prava i slobode i punim srcem su ušli u nešto novo i jedinstveno", naglasio je Carević.

On je podsjetio da je u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala u maju prošle godine odigrana po prvi put utakmica između osuđenika i veterana "Crvene zvezde", a poslije toga je uslijedio i meč osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Beograd (Padinska skela) i veterana najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba.

Na svim ovim utakmicama je viđena sportska atmosfera, a fer plej je bio pokretač svakog meča što je nešto što treba da bude prisutno na svakoj sportskoj priredbi, zaključio je Carević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana