Основана нова партија, водиће је новинар

ГС
Основана нова партија, водиће је новинар

ЗАГРЕБ - Хрватска политичка сцена добила је данас још једну политичку странку Демокршћани, коју су представили лидер Антун Крешимир Бутерин и предсједник Главног одбора Анте Лучић.

Они су најавили да ће учествовати на парламентарним, европским, предсједничким и локалним изборима.

"У односу на постојеће стање, сигурни смо да ћемо као Демокршћани конструктивно дати допринос адресирању и рјешавању горућих проблема. Оптимизам, нада и мотивација у сржи су демокршћанског светоназора, а наше политичке елите уништавају нам самопоуздање и вјеру у властите снаге", поручио је на конференцији у централи странке у Загребу предсједник Бутерин.

Бутерин је новинар и уредник, који као волонтер води удружење за пословно повезивање Хрвата у земљи и иностранству.

Као главне разлоге оснивања странке истакао је разочараност садашњим стањем духа у друштву, држави и нацији, огорченост системским ширењем безнађа и песимизма, непрестаним корупцијским аферама владајућих те бесциљним лутањем и безидејношћу опозиције.

Оно што је досад направљено у ових 30-ак година, додао је, једноставно није довољно.

"Ми искрено вјерујемо да Хрватска може бити срећнија од Данске, богатија од Швајцарске и уређенија од Сингапура. Ако можемо бити на самом врху свијета у фудбалу и другим спортовима, ми Демокршћани вјерујемо да Хрватска може бити међу најбољима у свијету и у привреди, иновацијама, технологији", рекао је Бутерин, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана